Főmenü
Kezdőlap
Tananyagfejlesztés
Tananyagok
Hírek
Letöltések
Kapcsolat
Fórum
Közreműködők

KÖRNYEZETTUDOMÁNYI ALAPOK
TANKÖNYVSOROZAT

ELTE részére
szolgáltatást nyújtó szervezetek:

Axinno Műszaki Szolgáltató Kft.
grafikai szolgáltatások

Séd Nyomda Kft.
e-tananyagok konvertálása

Országos Kutatási és Szaktanácsadó Intézet
animáció készítése, videóvágás és szerkesztés

Dényi Bt.
Nyilvánosság biztosítása
Nyitó és záró rendezvény

MTI
Nyilvánosság biztosítása
OTS hír megjelentetése

Portál információ
ELTE IIG
L.A.M.P.
e107
KHJ
Számláló
Ma
Összesen: 8
Egyedi: 5

Legtöbb
Összesen: 30269
Egyedi: 15959

Oldal ...
Összesen: 108188
Egyedi: 47905
Szerződő felek

JEGYZETEK ÉS PÉLDATÁRAK A MATEMATIKA EGYETEMI OKTATÁSÁHOZ
--------------------


KÖRNYEZETTUDOMÁNYI ALAPOK TANKÖNYVSOROZAT


Közreműködő szervezet:

esza.png
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.


Korábbi közreműködő szervezetek:

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Támogatáskezelő Igazgatósága

Wekerle Sándor AlapkezelőKörnyezettudományi alapok tankönyvsorozat - Eredmények
lengyeltamas, péntek 09 március 2012 - 17:21:34 //


A „Környezettudományi alapok tankönyvsorozat” című pályázatot az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Typotex Elektronikus Kiadó Kft. konzorciuma nyújtotta be 2009-ben. A pályázat, amelynek szakmai vezetője Kiss Ádám, projektmenedzsere Lengyel Tamás, pénzügyi vezetője Pintérné Karsai Barbara voltak, illetve a Typotex Kft. részéről kapcsolattartója Németh Kinga irodavezető volt, támogatásban részesült. A pályázat célkitűzései 2012. március 31-re sikerrel teljesülnek.

A projekt alapvetően az ELTE környezettan alapszakának tananyagfejlesztését célozta meg. Tekintve azonban, hogy ehhez hasonló tankönyvsorozat a környezettudomány szakterületről magyar nyelven még nem jelent meg, a potenciális felhasználók köre nyilván jóval szélesebb. Ez várhatóan felöleli a magyar nyelven a környezettudományt tanuló egyetemi-főiskolai hallgatók teljes körét, mintegy 1200-1400 hallgatót. A szakkönyvsorozat ugyanis átfogó ismereteket kíván adni a környezettan-környezettudomány szakterület alapjainak teljességéről.

A tankönyvsorozat keretében elkészült 12 tananyag, amit elektronikus formában lehet majd elérni a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtárból. A „Környezetfizika” (szerzők: Kiss Ádám és Tasnádi Péter), a „Környezeti ásványtan” (szerzők: Weiszburg Tamás és Tóth Erzsébet), a „Környezeti mintavételezés” (szerkesztők: Óvári Mihály, Márialigeti Károly, Szabó Csaba és Tatár Enikő), a „Környezetkémia” (szerkesztő: Salma Imre), a „Környezetminősítés” (szerzők: Tatár Enikő és Záray Gyula), a „Környezetvédelem alapjai” (szerkesztők: Szabó Mária és Angyal Zsuzsanna), a „Mérési adatok kezelése és értékelése” (szerző: Havancsák Károly), a „Bevezetés a talajtanba környezettanosoknak” (szerzők: Szalai Zoltán és Jakab Gergely), a „Bevezetés a környezeti áramlások fizikájába” (szerzők: Jánosi Imre és Tél Tamás) tananyagok mind eredeti művek, újdonságok és hiánypótlók a környezettan hazai felsőfokú oktatása területén. Ehhez csatlakozik két többszerzős szerkesztett munka, a „Környezettudományi terepgyakorlat” (szerkesztő: Angyal Zsuzsanna) és a „Környezettan alapjai” (szerkesztők: Kiss Ádám és Angyal Zsuzsanna). Ezek közül az első az ELTÉ-n úttörő módon kimunkált terepgyakorlatokat vezeti, segíti, míg az utóbbi a nem környezettan szakos, de természettudományokat tanuló hallgatókat magas szinten vezeti be környezeti ismeretekbe. A sorozathoz tartozik az „Environmental Physics Laboratory Practice” (szerkesztő: Horváth Ákos) angol nyelvű laboratóriumi gyakorlatokat segítő összefoglaló munka.

A most záruló projekt résztvevőinek döntő része az ELTE Természettudományi Karának oktatója. A tananyagok színvonalát a gyakorlott szerzőcsapaton kívül a minden egyes esetben az ELTÉ-n kívüli, a legtöbbször más magyar felsőoktatási intézmény legkiválóbb szakembereiből álló lektorok is biztosították.


28 milliós támogatás online környezettudományos tananyagokra
lengyeltamas, csütörtök 25 március 2010 - 22:09:45 //

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hivatalos weboldalán a Környezettudományi alapok tankönyvsorozat c. projekt kapcsán megjelentetett hír ITT olvasható.


28 millió forintos támogatás az ELTE TTK Környezettudományi Centrumának
lengyeltamas, szerda 24 március 2010 - 16:37:36 //

Az epresso.hu online felsőoktatási hírügynökség weblapján a Környezettudományi alapok tankönyvsorozat c. projekt kapcsán megjelentetett hír ITT olvasható.


Környezettudomány mindenkinek
lengyeltamas, szerda 17 március 2010 - 20:07:56 //

A 11. kerületi Önkormányzat hivatalos weblapján a Környezettudományi alapok tankönyvsorozat c. projekt kapcsán megjelentetett hír ITT olvasható.


Nyitórendezvény
lengyeltamas, csütörtök 11 március 2010 - 15:27:15 //


Elindult az ELTE-Typotex konzorcium Környezettudományi alapok tankönyvsorozat c. projektje.

A 2010. március 10-ei rendezvényt Hudecz Ferenc rektor nyitotta meg, majd Kiss Ádám tartott tájékoztatót a projektről. Ezt követően Votisky Zsuzsa, a konzorciumi partner Typotex Elektronikus Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója mondta el köszöntőjét. A hivatalos megnyitót kötetlen szakmai beszélgetés zárta.

Hudecz Ferenc rektor beszédében kiemelte, hogy a környezettudományok korszerű művelése és e multidiszciplináris tudás magas szintű oktatása megköveteli új tankönyvek létrehozását:
"Ezért is örülök annak, hogy a TÁMOP keretében elnyert tananyag-fejlesztési programok közül elsőként itt és ma a környezettudományi projekteket ismerhetjük meg.

Az elnyert 28 MFt egy átgondolt koncepció mentén fogja szolgálni az ELTE terveket a minőség jegyében. Örülök, hogy Kiss Ádám professzor és munkatársai a munkába bevonták a legjobb egyetemi, kutatóintézeti erőket, szerzőként, lektorként, partnerként.
Az ELTE feladata és felelőssége, hogy releváns értékeket mutasson fel a hallgatók, az egyetemi polgárok és a közvélemény számára. Ezen értékek között is kiemelkedő az ember és a környezet harmonikus viszonyának hangsúlyozásása. A mai nyitórendezvény és a két napja megnyitott „Hulladékból termék” kiállítás a TTK-n világosan mutatja: az ELTE elkötelezett a környezettudatos hallgatók, polgárok nevelésében."

Kiss Ádám projektismertetője

A rendezvényről készült képek:

thumb_dscf0003.jpgthumb_dscf0006.jpg
Rektori köszöntő

Kiss Ádám projektismertetője

thumb_dscf0004.jpgthumb_dscf0007.jpg
A nyitórendezvény közönsége

A hivatalos megnyitót követő
kötetlen beszélgetés

Megjelent vendégeink:

Hudecz Ferenc (ELTE)
Antoni Györgyi (ELTE)
Bartholy Judit (ELTE)
Homonnay Zoltán (ELTE)
Horváth Ákos (ELTE)
Horváth Judit (ELTE)
Jancsó Tamás (ELTE)
Kővágó Angéla (greenfo.hu/ujbudatv.hu)
László Dávid (ELTE)
Michaletzky György (ELTE)
Nemes-Nagy József (ELTE)
Németh Kinga (Typotex)
Papp Andrea (ELTE)
Pásztor Istvánné (ELTE)
Szabó Mária (ELTE)
Tasnádi Péter (ELTE)
Tatár Enikő (ELTE)
Tél Tamás (ELTE)
Tóth Erzsébet (ELTE)
Votisky Zsuzsa (Typotex)
Weiszburg Tamás (ELTE)
Zentai László (ELTE)


Online környezettudományos tananyagok projekt nyitórendezvénye - www.greenfo.hu
lengyeltamas, szerda 10 március 2010 - 18:24:26 //

A www.greenfo.hu weboldalon a Környezettudományi alapok tankönyvsorozat nyitórendezvényével kapcsolatban megjelentetett tájékoztató ITT olvasható.


Nyitórendezvény: 2010. március 10. 14 óra
lengyeltamas, szerda 03 március 2010 - 19:48:03 //


Meghívó
(megnyitás a képre kattintva)

meghivo_elolap_v3_rgb.png


Program


Megközelítés
:

Az ELTE Lágymányosi Campus Budapesten a XI. kerületben, a Pázmány Péter sétányon, a Petőfi híd és Lágymányosi híd között található.
A Északi Tömb a Petőfi hídhoz közelebbi épület, a 0.100B terem legegyszerűbben a déli kapun át közelíthető meg, a bejárat után a földszinten balra fordulva.

terkep300.png


Támogatási Szerződés aláírása
lengyeltamas, szerda 03 március 2010 - 19:47:45 //

2010. március 1-jéi értesítés alapján a támogatási szerződés elkészült és a közreműködő szervezet általi aláírása megtörtént.


Környezettudományi alapok tankönyvsorozat
lengyeltamas, péntek 26 február 2010 - 12:49:07 //


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem által vezetett konzorcium a TÁMOP – 4.1.2-08/2/A/KMR - Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre című felhívásra benyújtott „Környezettudományi alapok tankönyvsorozat” pályázata 28 000 000 Ft támogatásban részesült.

A projektet megvalósító konzorcium tagjai:

  • ELTE Természettudományi Kar Környezettudományi Centrum – konzorciumvezető
  • Typotex Elektronikus Kiadó Kft.


Projektmenedzsment:

  • A projekt szakmai vezetője: Dr. Kiss Ádám
  • Projektmenedzser: Lengyel Tamás
  • Pénzügyi vezető: Pintérné Karsai Barbara


Az egyetemi oktatási formák modernizálásának egyértelmű igénye, hogy a hagyományos könyv formátumú oktatási anyagok fejlesztése után az internet előnyeit kihasználó online tartalmakra térjünk át. Pályázatunk célja ennek megfelelően digitális tananyagfejlesztés, valamint interaktív oktatási segédanyagok létrehozása magyar és angol nyelven. Az online tartalmakat elsősorban a környezettan alapképzésben és a környezettudomány mesterképzésben fogjuk használni, de a fejlesztés több eleme más természettudományos diszciplínák képzésében is hasznosulni fog. A projekt során 12 moduláris elektronikus jegyzetet készítünk el. A projektet konzorciális együttműködésben valósítjuk meg a Typotex Elektronikus Kiadó Kft-vel.


[ Tovább ... ]


Oldal:   <<      
Oldal létrehozási idõ: 0.0264 másodperc, 0.0053 lekérdezési idõ.